Анотація курсу.  В курсі здобувач сформує систему знань про сучасні технології психологічного тренінгу, зокрема про технології взаємодії у тренінговій групі, технології розвитку тренерської майстерності, технології підготовки до тренінгу та його організації, а також сучасні технології типових тренінгів.

 

Мета курсу: формування системи компетентностей щодо підготовки, організації і проведення психологічних тренінгів, оволодіння сучасними технологіями взаємодії у тренінговій групі, технологіями розвитку тренерської майстерності, оволодіння методикою тренінгової роботи з різними видами подій та методикою проведення різних активностей на психологічному тренінгу.

 

В результаті навчання здобувач набуде таких компетентностей:

ЗК1. Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях.

ЗК3. Здатність генерувати нові ідеї (креативність).

ЗК6. Здатність діяти на основі етичних міркувань (мотивів).

ЗК8. Здатність розробляти та управляти проектами.

ЗК9. Здатність мотивувати людей та рухатися до спільної мети.

СК4. Здатність здійснювати практичну діяльність (тренінгову, психотерапевтичну, консультаційну, психодіагностичну та іншу залежно від спеціалізації) з використанням науково верифікованих методів та технік.

СК8. Здатність оцінювати межі власної фахової компетентності та підвищувати професійну кваліфікацію.

 

Програмні результати навчання

ПР1. Здійснювати пошук, опрацювання та аналіз професійно важливих знань із різних джерел із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

ПР4. Робити психологічний прогноз щодо розвитку особистості, груп, організацій.

ПР5. Розробляти програми психологічних інтервенцій (тренінг, психотерапія, консультування тощо), провадити їх в індивідуальній та груповій роботі, оцінювати якість.

ПР13. Здійснювати адаптацію та модифікацію існуючих наукових підходів і методів до конкретних ситуацій професійної діяльності.